Jäähdytinneste ja autohuolto - BG Suomi

Ajan myötä jäähdytysnesteen suojaavat lisäaineet kuluvat loppuun. Heikentynyt jäähdytysneste happanee eikä pysty suojaamaan järjestelmän osia. Tämä johtaa ruosteen, kattilakiven ja lietteen muodostumiseen, jotka estävät moottorin oikean lämpötilan säätelyn. Kylmällä ilmalla ensimmäiset oireet saattavat olla että sisätilaan ei puhalla lämmintä ilmaa. Kun jäähdytysneste säiliö on vajaa, niin ethän lisää sinne pelkkää vettä. Ennen kuin ryntäät ostamaan uutta jäähdytinestettä, niin lue tämä.

Ajoneuvojen nestejärjestelmät vaativat säännöllisen huoltotarkastuksen, erityisesti jäähdytysjärjestelmä. Varmistuta, että ajoneuvosi jäähdytysjärjestelmä toimii moitteettomasti ja että vanha jäähdytysneste kykenee vielä suojaamaan moottoriasi. Ajoissa huollettu ja puhdistettu jäähdytinjärjestelmä säästää sinut ja lompakkosi isommalta vaivannäöltä. 

Tässä vastuksia liittyen BG Jäähdytysjärjestelmän huolto -palvelua koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Voinko lisätä vajaaseen jäähdytysjärjestelmään hana vettä?

Lisää vettä vain ja ainoastaan hätätapauksessa. Talviolosuhteissa veden lisääminen heikentää pakkaskestävyytta. Lisäksi pelkän veden lisääminen laimentaa jäähdytinestettä ja siten heikentää suojaavien aineiden kokonaismäärää. Jäähdytinneste hoitaa useita tehtäviä, kuten estää korroosiota, nostaa jäähdytinesteessä olevan veden kiehumispistettä ja nostaa jäähdytinnesteessä olevan veden jäätymispistettä. Näiden lisäksi jäähdytinesteen päätehtävänä on lämmön siirtäminen, joko jäähdyttimelle tai lämmönvaihtimen kennolle ja siitä auton sisätilaan.

Millaista jäähdytinestettä minun pitäisi käyttää?

Lähtökohtaisesti ei ole suositeltavaa sotkea eri jäähdytineste laatuja. Vanhemmissa autoissa käytetään edullisempia epäorgaanisia jäähdytinesteitä. Niiden luonteenpiirteenä, on että ne kuluvat nopeammin ja niillä on lyhyempi käyttöikä. BG huolloissa käytetään pitkäikäistä longlife jäähdytinestettä. Orgaaniset longlife jäähdytinesteet antavat huomattavasti paremman jäähdytystehon ja pitkäkestoisemman suojauksen jäähdytysjärjestelmälle ja moottorille.

Mikä on BG-jäähdytysjärjestelmän huolto?

Ensimmäinen askel BG jäähdytysjärjestelmän huolto -palvelussa on puhdistajan lisääminen järjestelmään – BG Universal Cooling System Cleaner. Tätä käytetään poistamaan kerääntynyt kattilakivi, öljy ja ankarat mineraaliesiintymät. Puhdistuksen jälkeen vanha jäähdytysneste poistetaan (sekä mahdolliset saostumat, jotka liuotettiin puhdistusvaiheen aikana). Uusi long life jäähdytysneste lisätään järjestelmään, sitten viimeinen vaihe on BG Universal Super Cool®. Se lisätään neutraloimaan järjestelmään jääneitä happoja ja tehostamaan sekä pidentämään jäähdytysteen käyttöikää.

Kuinka usein BG jäähdytysjärjestelmän huolto tulee suorittaa?

Jäähdytysjärjestelmän tehokkuuden ja luotettavuuden takaamiseksi suosittelemme BG Jäähdytysjärjestelmän huoltoa 50 000 km / 24 kk välein. Lisäksi, jos ajoneuvosi täyttää tämän palvelun vaatimukset ja ajoneuvollasi on ajettu alle 120 000 km ennen ensimmäistä huoltoa, niin huollon mukana saat asiakasetuna BG Protection Plan, joka on ilmainen lisäturva autosi jäähdytysjärjestelmälle sen koko eliniäksi. Edellyttäen, että BG huollot suoritetaan ajallaan.

Miksi BG jäähdytysjärjestelmän huoltopalvelua tarvitaan?

BG Jäähdytysjärjestelmän huolto estää lämmityslaitteen, vesipumpun, jäähdyttimen ja termostaatin sisäisten osien ennenaikaisen vioittumisen. Ajan myötä jäähdytysneste hajoaa, muuttuu happamaksi ja menettää kykynsä ylläpitää optimaalista lämpötilaa moottorissa, mikä voi johtaa syövyttävän aineen kertymiseen. BG Jäähdytysjärjestelmän huolto pitää moottorin suojattuna likaantumiselta, jotka voivat johtaa moottorin vaurioitumiseen.

Mitä BG jäähdytysjärjestelmän huolto - palvelu sisältää?

coolingsystem serviceBG Jäähdytysjärjestelmän huolto puhdistaa ja täydentää koko järjestelmän ensiluokkaisella jäähdytysnesteellä ja lisähoitoaineilla, kuten BG Universal Cooling System Cleaner, BG Universaali jäähdytinneste ja BG Universal Super Cool®. Vie ensin ajoneuvosi lähimpään BG-huoltopisteeseen, jossa teknikkosi tarkastaa ajoneuvon jäähdytysnesteen sertifioiduilla jäähdytysnesteen testiliuskoilla. Testi on ensisijaisesti pH:n eli jäähdytysnesteen alkalisuuden tai happamuuden tarkistaminen. 

Testin suorittamisen jälkeen teknikkosi käyttää turvallista erikoispuhdistusainetta, jota käytetään käyttölämpötilassa jäähdytysjärjestelmän läpikulkuun. Tämä palvelu hajottaa kattilakiveä ja poistaa saostumia ja kerääntymiä, jotka aiheuttavat tukoksia järjestelmään. Jäähdytin, jäähdytysnesteen kanavat, lämmitys laitteen kenno ja letkut puhdistetaan. Seuraavaksi järjestelmään liitetään BG CT2 jäähdytysnesteenvaihtolaite, joka vaihtaa vanhan, kuluneen nesteen uuteen jäähdytysnesteeseen, joka on suojattu ja vahvistettu BG Universal Super Cool® -lisäaineella, joka parantaa jäähdytysnesteen korroosionestoa ja suojaa jäähdytinnestettä. Valmistuttuaan ajoneuvo on koeajettava sen varmistamiseksi, että kaikki ilmataskut ja jäähdytysnesteen taso ovat oikeat. Jos kaikki sujuu hyvin, olet valmis lähtemään tielle! Jäähdytysjärjestelmäsi voi olla oikeutettu elinikäiseen turvaan, jos BG Lifetime  Protection Plan®:n ehdot täyttyvät. 

Mistä tiedän, tarvitsenko jäähdytysjärjestelmän huoltoa?

On kolme indikaattoria.

1. Ajoneuvosi ei ylläpidä käyttölämpötilaa tai se käy normaalia kuumempana.

2. Teknikko voi käyttää jäähdytysnesteen testiliuskaa osoittaakseen jäähdytysnesteen kunnon ja sen, tarjoaako se edelleen riittävän suojan. Vieraile paikallisessa BG-liikkeessä testaamassa jäähdytysnestettäsi.

3. Jäähdytinesteen määritelty vaihtoväli (2 vuotta / 50 000km) on ylitetty.

Voinko huuhdella jäähdytysnestettä itse?

Todella epätodennäköistä. Tämä on ammattitason palvelua ja vaatii huoltolaitteita ja erikoiskoulutusta. Mikäli ajoneuvoosi ei ole koskaan suoritettu jäähdytysjärjestelmähuoltoa, soita BG huoltopisteesen. Jos odotat, kunnes ajoneuvosi jäähdytineste pääsee liian huonon kuntoon, niin moottori saattaa olla jo vaurioitunut ja vaatia kalliita korjauksia. Jos et ole varma, kuinka usein tai milloin autosi tarvitsee tätä palvelua, tarkista omistajan käsikirjasta tai ota yhteyttä paikalliseen BG-huoltopisteeseen välttääksesi tulevan vaurion.

 

BG Jäähdytysjärjestelmän huolto

BG huoltopisteet

Ajankohtaista