Paljonko autohuolto maksaa? - BG Suomi

Useimmat meistä hakevat huoltoliiketta, jossa suorittaa öljynvaihto ja tarvittavat tarkastukset. Määräaikaishuolto vai vuosihuolto? Tällaiset termit tulee ensimmäisenä vastaan ja se saattaa hieman askarruttaa. Jos haluat edullisen omistajuuden, vähemmän murheita ja auton jolla on kiva ajaa, niin lue tämä.  

Tässä artikkelissa puhutaan siitä mitä sinun kannattaa ymmärtää perus autohuolloista. 

Autonvalmistajat määrittelevät autojen huoltovälit ja huoltotöiden ohjeelliset työajat. Viimeisten kahden vuosikymmenen aikana on autoalalla edetty sellaiseen suuntaan, että vähemmän ja vähemmän huolletaan. Monissa perus autohuolto-ohjelmissa tehdään tarkastuksia, ja luotetaan ajoneuvoon asetettujen esiasetusten määrittää esimerkiksi öljyvaihdon tarve. Tällaisella tavalla kokeillaan teknologian kestävyyttä. Fakta on, että öljy hajoaa, ennenkuin voideltu osa.

Miksi autonvalmistajat ovat vähentäneet huoltosuosituksia? 

Täällä Euroopassa tätä trendiä johta Saksalainen autoteollisuus. Keski-Euroopassa 150 000 km on muodostunut jonkinlaiseksi auton maksimi kilometrimääräksi, johon moni valmistaja tähtää ja laskee takuunsa. Tyypillisesti Saksalainen vaihtaa autonsa ennen sitä, varsinkin yritykset ja leasing yhtiöt. Eihän auton pitäisi olla vielä tuossa kohtaa kuin korkeintaan sisäänajettu?

Autonvalmistaja lähestyy asiaa kuten kertakäyttökulttuurissa, myydään uusi auto ja ne ketkä tarvii niin myydään niille osia. 

Lähtökohtana on siis edullinen ensimmäinen omistajuus ja huolto-ohjelma on suunniteltu minimaaliseksi, koska laskennallinen käyttöikä on lyhyt. Suomalaisen näkökulmasta tämä ei oikein käy järkeen, meillä autojen keski-ikä on 12,7 vuotta.

Tällainen ajattelu ollaan nyt haastamassa EU:n taholta, joka suunnittelee polttomoottoriautojen uudistuotannon lopettamista vuonna 2035. Mennäänkö näin radikaaliin ratkaisuun lopulta, se jää nähtäväksi. 

No entä se autohuollon hinta?
BG Performance huoltosarja diesel moottorille

Jos sinulle on tärkeää, että auto toimii luotettavasti ja pidempään kuin 150 000 km, niin pelkkä hinta ei vie sinua pitkälle. Mitä sillä rahalle saa vastineeksi? Ja mitä siitä olisi hyvä tietää, kun vertailee huollon hintoja. Kannattaa katsoa niitä asioita, joita huoltoliike listaa tekevänsä.

Usein sinulle tarjotaan öljynvaihto ja joitakin suodattimia. Valveutuneissa huoltopisteissä sinulle tarjotaan ongelmien välttämiseksi lisäarvo huoltopalveluita, kuten moottorin sisäistä puhdistusta huoltokemikaalien avulla.

Puhutaanpa autohuollon faktoista

Voitelujärjestelmä on keskeinen osa autosi toimivuudessa ja esimerkiksi moottoriöljy liittyy; moottorin lisäksi polttoainejärjestelmään, jäähdytysjärjestelmään, ilmajärjestelmään ja pakokaasun jälkikäsittelyyn. Nykyaikainen moottoriöljy tekee useita asioita voitelun lisäksi, kuten moottorin jäähdyttäminen. Mikäli moottoriöljy alkaa paksuuntua, niin lopulta jäähdytinneste tekee enemmän töitä.

Moottorivalmistaja  Cummins Inc. mukaan moottoreiden laakeri rikot voidaan jakaa seuraaviin syihin:

1. Asennus ja toiminta rikot (15%)

2. Pinta reaktion aiheuttamat rikot (15%)

3. Voiteluaineen pettäminen (25%)

4. Likaantuminen (45%

Kohdat 2, 3 ja 4 liittyvät voiteluaineisiin. Pintareaktio liittyy korroosioon, mutta korroosiolle altis olosuhde muodostuu hapettuneen ja kontaminoituneen voiteluaineen vuoksi. 

Voiteluaineen kyky suojata moottoria on keskeinen asia huolto-ohjelmassa. Huolto-ohjelmassa täytyy minimivaatimukset täyttävän öljyn lisäksi huolehtia voitelujärjestelmän puhtaudesta ja öljyn hyvästä kunnosta huoltovälin aikana.

Eettisyys ajoneuvohuollossa

Mikäli huoltopiste mainitsee, että he käyttävät korkealaatuisia huoltotuotteita, kuten BG Products osana huoltoa, niin se on hyvä merkki. Onko kaikki huoltotuotteet samanarvoisia? No ainakin hyvämaineiset yhtiöt voivat selkeästi avata alkuperänsä ja esittää asiankuuluvia sertifikaatteja valmistusprosesseistaan.

Huoltoyritys, joka käyttää BG tuotteita ajoneuvohuollossaan, on ajatellut sinun parastasi ajoneuvohuoltoon. Esimerkiksi tavalliseen öljyvaihto autohuollon osana suoritettu BG Performance huolto on autosi moottorin henkivakuutus.

Se on edullinen vakuutus ja suoja edellä mainittuihin voitelujärjestelmän voiteluongelmiin.

BG Performance autohuolto

BG Performance huolto on nopea ja tehokas kolmiosainen autohuoltopalvelu, joka on suunniteltu puhdistamaan ja pitämään moottorisi puhtaana ja suorituskyvyltään
uudenveroisena. Mikäli aidosti halutaan välttää voiteluaineeseen liittyvät ongelmat, niin tulisi pitää palotapahtuma tehokkaana, voitelujärjestelmä puhtaana ja moottoriöljy priima kunnossa, jopa pitkällä holtovälillä. BG Performance huolto on suunniteltu tähän tarkoitukseen.

Moottorin puhdistus BG EPR®:llä Engine Performance Restoration® pehmentää ja liuottaa vaikeasti poistettavat likajäämät männänrenkaista jopa 10 minuutissa!  Puhdas ja suunnitellusti toimiva männänrengastus tiivistää palotilan, palauttaen optimaalisen puristuspaineen ja minimoi ohivuotoa, joka aiheuttaa öljyn likaantumista ja laimentumista. BG EPR® auttaa hallitsemaan liiallista öljyn haihtumista ja pidentää moottorisi käyttöikää. Diesel moottori on hyvä esimerkki BG EPR® tehokkuudesta. Tyypillisesti diesel moottorin mittatikku on huollon jälkeen mustaksi värjääntynyt. Huollon yhteydessä suoritettu BG EPR® puhdistus koeajon jälkeen saattaa hämmästyttää kaiken kokenutta mekaanikkoakin. >>>Mittatikku EPR

Moottoriöljy, jota on tehostettu BG MOA®- tai BG DOC® Diesel Oil Conditionerilla suojaa moottorin osia ja vahvistaa kaikenmerkkisiä moottoriöljyjä jopa 15 000 km:n ajan. Ne vahvistavat moottoriöljyä ja auttavat taistelemaan polttoaine kontaminaatiota vastaan.

Oheinen kuva dieselmoottorin mittatikusta 8000 km ajon ja BG Performance huollon jälkeen näyttää kuinka hyvä kuntoista öljy on jo hyvän matkaa ajetulla dieselmoottorin öljyllä. Tyypillisesti dieselmoottorin öljy on pikimustaa ja sormilla kosketettaessa paksuunutunutta. >>>Mittatikku DOC  

BG Platinum® 44K® tai BG 245 Premium Diesel Fuel System Cleaner ovat tehokkaita polttoainejärjestelmän puhdistusaineita nykyaikaisiin suorasuihkutus polttoaineen syöttöjärjestelmiin.  Ne puhdistavat koko polttoainejärjestelmän,
mukaan lukien polttoainesuuttimet, imuventtiilit, polttoainesuodattimet ja palotilan.Hauskinta on päästöjen nopea väheneminen;kuten palamaton polttoaine (HC) ja "hiljainen tappaja" hiilimonoksidi (CO).

Mistä saan BG Performance huollon?

Meillä on kattava huoltopiste verkosto ympäri Suomen. Ottamalla yhteyden lähimpään BG palveluntarjoajaan pääsee sinunkin autosi parhaimman autohuoltopalvelun pariin. Meidän huoltopistehaussa voit selailla lähimpiä BG autohuoltopalvelun tarjoajia.

BG Products, Inc.

BG Products, Inc., johtava autojen polttoaine- ja öljynhoitoaineiden, erikoiskemikaalien, rasvojen, työkalujen ja laitteiden valmistaja ja toimittaja, on ISO 9001, 14001, 17025 ja 45001 sertifioitu.

ISO-sertifioituna yrityksenä BG Products, Inc. on velvollinen antamaan läpinäkyviä ja asianmukaisia tietoja.  Kaikki tuotteet on testattu ja niiden on todistettu tarjoavan lisäarvoa ajoneuvojen omistajille.

Jos haluat tietää lisää tuotteistamme ja palveluistamme, voit ottaa meihin yhteyttä täältä.


Kirjoittajalla on yli 16 vuoden kokemus autohuoltoalan jälkimarkkinasta Suomessa ja Australiassa sekä 10 vuoden kokemus BG huoltotuotteista.

Taneli Piirala

BG Suomi 

 

 

BG huoltopisteet

Ajankohtaista