Oy Sports Car Center Ab on erikoisajoneuvoihin keskittynyt autoliike, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Virossa. Huollossa SCC merkkiedustukset ovat Jaguar, Land Rover, Volvo, Renault, Dacia ja monimerkkihuolto, joka on täyden palvelun huolto kaikille automerkeille. SCC:n jälkimarkkinointipäällikkö Lauri Pulla kertoo tässä jutussa, miten he päätyivät tekemään BG-huoltoja ja missä huolloissa niitä on muun muassa käytetty.

Miten päädyitte tekemään BG -huoltoja?

Meillä oli huolloissa erilaisia tarpeita ja haasteita, joihin piti löytää ratkaisuja. BG:ltä löytyi erittäin laaja ja laadukas tuotevalikoima ammatti käyttöön, sekä BG on erittäin tunnettu ja varteenotettava valmistaja maailmalla, lisäksi maahantuonnilla on Suomessa tekninen tuki ja tämä on yksi palvelumuoto lisää, jota voimme tarjoamaan aikailleelle.

Millaisiin ongelmiin BG on tuonut ratkaisun?

Niitä on ollut erilaisia. On ollut ehkäiseviä toimenpiteitä eli Jaguar, Land Rover ja BG:n yhdessä kehittämiä polttoaineenpuhdistuskemikaaleja diesel moottoreihin, joita käytetään vuosihuoltojen yhteydessä. Lisäksi olemme tehneet paljon partikkelisuodatin-, ohjaustehostin– ja vaihteistopesuja sekä mm. imusarjan puhdistuksia moniin eri merkkisiin autoihin.

Teidän asiakkailla on paljon dieselautoja, miten dieselmoottorin ongelmia voidaan ennaltaehkäistä BG:n tuotteilla?

Esimerkiksi talviaikaan meillä tehdään paljon BG-talvikäsittelyitä autoihin, jotka tulevat vuosihuoltoon. Tämä käsittely parantaa dieselpolttoaineen talviominaisuuksia, jolloin moottori toimii paremmin.

Dieseleissä on ollut ongelmia myös hiukkassuodattamien kanssa ja olemme tehneet erilaisia toimenpiteitä näiden ongelmien ratkaisemiseksi. BG-huollot on ollut se viimeinen ratkaisu, ennen kuin vaihdetaan uusi osa ja olemme saaneet erittäin hyviä tuloksia BG-huolloista.

Teillä tehtiin ensimmäisen BG -huollot vuonna 2017, entä miten jatkossa?

Kyllä jatkamme tätä yhteistyötä. Se on toiminut erittäin hyvin ja jatkossa koulutamme henkilökuntaamme käyttämään entistä enemmän BG-tuotteita ja -laitteita.

Lisätietoa Sports Car Centeristä: www.scc.fi

SCC Huolto 012020

 

Joka vuosi talvi pääsee yllättämän autoilijat tavalla tai toisella - älä anna sen yllättää sinua. Tässä sinulle seitsemän vinkkiä turvalliseen talviautoiluun. Osan näistä voit tarkastaa itse, mutta viemällä auton syys/talvihuoltoon varmistat sen turvallisuuden vuoden pimeimpänä vuodenaikana. 

Muokkaa myös ajotapojasi kelin ja tien kunnon mukaan.  

1) Tarkista akku
Kukaan ei halua jäädä pakkasessa tien varteen ja huomata, että akku on tyhjä. Voit testauttaa akun kunnon helposti autokorjaamoissa. Hyväkuntoisissa akuissa vastajännite napojen välillä on 12,4–12,7 volttia.

Jos akun vastajännitelukema on 12,0–12,3 voi akun ladata yksinkertaisesti ajamalla autolla 30 kilometriä välttäen turhaa sähkölaitteiden käyttöä eli lämmitys ja ilmastointi on pois päältä - unohtamatta radiota... Jos lukema on alle 12 volttia, akku on vaihdettava tai ladattava uudelleen.

Autolla kannattaa ajaa kovilla pakkasilla esimerkiksi kerran viikossa vähän pidempi matka, jotta akku latautuu kunnolla.


2) Tarkista rengaspaineet
Ilman lämpötilan lasku näkyy myös rengaspaineissa. Renkaan ilmanpaine voi laskea 0,1 baaria 10 asteen pudotuksesta ilman lämpötilassa. Tarkasta renkaiden paine kylmänä, jotta lukema on mahdollisimman tarkka. Autosi rengaspainelukemat löytyvät kuljettajan oven sisäkarmista. Jos tarraa ei ole, löydät tiedot auton ohjekirjasta.


3) Vaihda tuulilasin pesuneste talvinesteeseen
Näkyvyys on entistä tärkeämpää pimeän lisääntyessä. Tuulilasin pesunesteen on kestettävä pakkasta ja puhdistettava tuulilasi kylmälläkin kelillä. Nyt on aika vaihtaa pesuneste pakkasen kestävään nesteeseen.

4) Ilmastointi kuntoon
Auton ilmastoinnin on toimittava kelissä kuin kelissä. Sen lisäksi, että ajoneuvon sisätiloissa on lämmin ja ilmastointi sekä istuimen ja ratin lämmittimet toimivat, ilmastointijärjestelmä sulattaa kylmällä myös tuulilasin ja lisää luonnollisesti turvallisuutta.

Varaa aika: BG Ilmastointijärjestelmän huolto

5) Tarkista renkaiden kunto
Renkaiden kunto on helppo tarkastaa itse. Katso, että nastarenkaissa on nastat tallella ja tarkista, että renkaissa on tarpeeksi kulutuspintaa. Talvirenkaiden riittävän urasyvyyden saat helposti tarkastettua kahden euron kolikolla. Laita kolikko renkaan uraan ja kulutuspinta on riittävä, jos kolikon eri väristä reunaa ei näy. 

6) Tarkista jarrut
Kuluneet jarrupalat ovat vaaralliset kaikkina vuodenaikoina - mutta erityisesti talvella. Jäisillä ja liukkailla teillä jarrujen on toimittava moitteettomasti. Kuluneet jarrupalat eivät pelkästään vaikuta jarruttamiseen vaan voivat myös vaurioittaa jarrujärjestelmän eri komponentteja.

Varaa  aika: BG Jarruhuolto


7) Tarkista valot
Valoisa aika lyhenee nyt useita minuutteja päivässä ja ajat todennäköisesti enemmän pimeän aikaan. Toimivatko autosi ajovalot? Entä vilkut? Sinun ja muiden liikenteessä liikkuvien kannalta on elintärkeää, että valot toimivat moitteettomasti. Näe ja tule nähdyksi!

Varaa aika: BG Ajovalojen kunnostushuolto

Muista hankkia autoon hyvä lumiharja, jääskrapa, lukkosulaa sekä lumilapio. Erityisesti talviliikenteessä maltti on valttia! 

Varaa aika huoltoon

Moottorin hajoaminen on auton omistajalle pahin painajainen. Ensimmäisenä tulee varmaan mieleen, että kuka maksaa korjauskulut. Lukuaika 2 minuuttia.

Lue lisää...

BG huoltopisteet

Ajankohtaista